Hva er Performance Cheer Pom?

CHEERLEADING

Cheerleading startet på Princeton University i USA for over 100 år siden. På 80-tallet begynte man med egne konkurranser for cheerleadere. De første lagene i Norge startet opp så sent som på midten av 90-tallet, og idretten har hatt en formidabel vekst og utvikling. Norge er i toppen både i Europa og verden forøvrig, med tallrike medaljer fra både EM og VM. Det internasjonale forbundet International Cheer Union (ICU) har ca 3,5 millioner medlemmer i over 100 medlemsland fra hele verden. Idretten er anerkjent av SportAccord.

 

Cheerleading er en konkurranseidrett der lagene bedømmes for sine koreograferte show. Rutinene inneholder blant annet pyramider, kast, cheer (som er rop), hopp, turn og stunts. Cheerleading er en lagidrett der alles innsats vektes like høyt.

 

CHEERDANCE / PERFORMANCE CHEER

En egen gren av cheerleading er cheerdance/performance cheer. Her er det to kategorier – Performance Cheer Hip Hop og Performance Cheer Freestyle Pom. Laget bedømmes på synkronitet, hurtighet og flyt i rutinen, men skiller seg fra cheerleading ved at det her kun er dans, turnelementer og triks i rutinene.

 

Teknikken man bruker i Performance Freestyle Pom er elementer som stammer fra grunnleggende ballett. Man blir bedømt på kreativitet, musikkbruk/musikalitet, formasjoner og overganger i tillegg til selve vanskelighetsgraden i konkurransen. Man ser også etter hvordan man utfører elementene piruetter, spark, hopp og leaps. I store deler av rutinen danses det med dusker (poms).

 

KATEGORIER

Det konkurreres det i følgende kategorier:

  • Cheerleading All Girl – cheerleaderlag bestående kun av jenter.
  • Cheerleading Coed – cheerleading med både gutter og jenter.
  • Performance Cheer Hip Hop – dans med hiphop-elementer.
  • Performance Cheer Freestyle Pom – dans med motions, hopp, piruetter og dusker.

 

REGLER

Minimum antall per lag i NM, EM og VM, både cheer og dance er 16 utøvere, i andre nasjonale konkurranser er det minimum 10 utøvere per lag.

 

Rutinene utføres for et panel bestående av minst fem dommere. Hver av dommerne gir opp til 100 poeng hver, høyeste og laveste sum strykes og resterende poengsummer slås sammen til endelig poengsum.

 

Se også info på Norges Amerikanske Idretters Forbund.

 

Sirens Cheerdanceklubb

Org.nr: 994657208. Bankkonto: 1503.25.20798

Foto: Nina Holtan / Stein Olav Bredli

Webutvikling: Lysvold Design

Denne websiden bruker Google Analytics til å sette cookies. Les mer.